Mestariasunnot -konserni rakentaa energiatehokkaasti

Järvenpään Mestariasunnot -konserni on rakennuttanut Järvenpäähän toisen Suomen ensimmäisistä nollaenergiakerrostaloista. Siinä on 44 asuntoa huonokuntoisille ja muistihäiriöisille vanhuksille. Nollaenergiakerrostalo on herättänyt mielenkiintoa kansainvälisesti Afrikkaa ja Kiinaa myöten. Tämän jälkeen energiatehokasta rakentamista on toteutettu Saunaniityn rivitalokohteessa, Lepolan Soundin kerrostalokohteessa, Pajalan pihan päiväkodissa ja kaikissa rakenteilla olevissa hankkeissa.

Vuonna 2013 Järvenpään Mestariasuntojen Mestaritorppa voitti kilpailun jaetulla ensimmäisellä sijalla. Kohteen toteutuksesta vastaa Järvenpään Mestariasuntojen tytäryhtiö Mestaritoiminta Oy. Palkinto on jo kuudes Mestariasunnoille viime vuosina annettu valtakunnallinen tunnustus energiatehokkaasta rakentamisesta ja asukkaat huomioivasta ympäristömyönteisestä toiminnasta. Mestariasukkaat ovat ottaneet omakseen energiansäästämisen, jolla he pääsevät vaikuttamaan asumiskustannuksiinsa. Yrityksen arvoihin kirjattu ”ympäristömyönteisyys” toteutuu myös tätä kautta konkreettisella tavalla mestariasumisessa.

Alla linkit Mestarikiinteistöjen energiankulutuksen online-seurantaan

Nollaenergiatalo

Jampan palvelupihassa sijaitseva Suomen ensimmäinen nollaenergiakerrostalo valmistui 2011. Mestariasuntojen omistama 44 asunnon kiinteistö on vuokrattu kaupungille. Energiatehokkuudesta vastaavat mm. maalämpö- ja viilennys, aurinkopaneelit, hissienergian talteenotto yhdistettynä tiiviiseen ja korkeiden normien mukaisesti rakennettuun kiinteistöön.

Linkki energiaseurantaan
Nollaenergiatalo

Pajanlanpihan päiväkoti

Mestaritoiminnan omistukseensa rakennuttama neljäs päiväkoti. Päiväkodin energiatehokkuudesta vastaavat maalämpö- ja viilennys.

Linkki energiaseurantaan
Pajalanpihan päiväkoti

Saunaniityn rivitalokohde

Mestariasuntojen linjaan sopiva, maalämpöä hyväkseen käyttävä energiatehokas uudiskohde. Saunaniitty on täyskivinen rivitalokohde, jossa on väribetoni- ja puuverhous.

Linkki energiaseurantaan
Saunaniityn rivitalokohde

Lepolan Soundi, kerrostalokohde

Uudelle Lepolan alueelle osoitteessa Tähkä 2 Mestariasunnoille vuonna 2012 valmistuneet geotermistä energiaa hyväkseen käyttävät matalaenergiatalot. Kahdessa luhtikäytävätalossa ja neljässä pienkerrostalossa on yhteensä 79 asuntoa.

Linkki energiaseurantaan
Lepolan Soundi, kerrostalokohde