Hienoa, että olet kiinnostunut osuuskunta-asumisesta! Mestariasuntojen kehittämä uudenlainen ja kohtuuhintainen asunto-osuuskuntamalli onkin herättänyt laajaa kiinnostusta. Kyseessä on pysyvään asumiseen tähtäävä asumismuoto, jossa asukkailla on aitoa vaikutusvaltaa. Mestariasuntojen ensimmäinen osuuskuntakohde valmistuu arviolta vuosien 2021-2022 tietämillä. Se tulee sijaitsemaan upealla sijainnilla Harjutien päässä Loutissa, kävelymatkan päässä Järvenpään keskustasta sekä Rantapuistosta.

Missä mennään?

Lähes kaksivuotinen asunto-osuuskunnan selvitys- ja kehittämistyö on edennyt nyt siihen pisteeseen, että olemme rekisteröineet osuuskunnan kaupparekisteriin. Suunnittelutyö käynnistyy viimeistään lokakuussa. Osuuskunnan ensimmäinen kokous järjestetään asiasta kiinnostuneille syys-lokakuun aikana.

Kehittämistyössä on haluttu löytää paras mahdollinen kohtuuhintainen sekä yleishyödyllinen malli, joka tarjoaa aidosti parempaa asumista. Mestariasuntojen asunto-osuuskuntamallissa asunnon pysyvyys on turvattu eikä kohteisiin ole tulo- eikä varallisuusrajoja.

Asumisen kohtuuhintaisuus perustuu erityisesti kahteen seikkaan. Ensinnäkin siihen, että kiinteistö on asukasomistajiensa omistama, joten asuminen ei muutu bisnekseksi. Sekä siihen, että asuntojen vuokrat perustuvat kyseisen kiinteistön läpinäkyviin ja todellisiin kuluihin, joihin asukkailla on mahdollisuus itse vaikuttaa. Osuuskunnan kiinteistöt ovat itsenäisiä, eikä kuluja tasailla näiden välillä.

Mitä seuraavaksi?

Kun asunto-osuuskunnan perustaminen on virallista, on syytä juhlaan! Tulemme järjestämään ensimmäisen osuuskuntakohteen kick off –tilaisuuden arviolta lokakuussa. Kick off –tilaisuudessa julkistamme osuuskunnan nimen sekä visuaalisen ilmeen, ja annamme tarkempaa tietoa niin osuuskunta-asumisesta, kuin itse ensimmäisen kohteen rakentamisestakin. Lähetämme kutsut lähempänä ajankohtaa.

Mites tämä nyt menikään? Ja milloin voi maksaa?

Asukasomistajaksi pääsy edellyttää vain kuuden tuhannen euron alkuinvestointia. Summa muodostuu 1000 €:n osuusmaksusta, 3500 €:n asuntoon oikeuttavasta huoneisto-osuudesta, sekä 1500 €:n vuokravakuudesta. Pois muuttaessa sekä huoneisto-osuus, että vuokravakuus palautetaan osuuskunta- ja huoneenvuokralain mukaisesti.

Osuuskunnan jäsenyys edellyttää osuuskuntasopimuksen tekemistä. Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä maksetaan myös 1000 €:n osuusmaksu.

Tutustu oheiseen polkuun asukasomistajaksi ja valitse vapaampi elämä ryhtymällä Mestariasuntojen osuuskunta-asujaksi.

Mestariasuntojen polku asukasomistajaksi

Halutessasi voit jo nyt ilmaista alustavan kiinnostuksesi osuuskunta-asumisesta täyttämällä alla olevan lomakkeen. Täyttämällä lomakkeen saat myös ajantasaista tietoa osuuskuntamallin ja sen hankkeiden etenemisestä.

TERVETULOA MUKAAN ASUMISEN UUDELLE AIKAKAUDELLE!

 

Jätä yhteystietosi

Alla olevalla lomakkeella voit jättää meille yhteystietosi, jotta tavoitamme sinut asunto-osuuskuntamalliin liittyen. Mestariasunnot järjestää infotilaisuuksia ja markkinoi uusia asunto-osuuskuntakohteita kesästä 2019 alkaen. Jättämällä yhteystietosi, saat viestejä asiaan liittyen.


    Hyväksymällä vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojaselosteemme.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.