Hallintokadun seinään ollaan maalaamassa suurta muraalia. Taiteilija on Yhdysvalloista kotoisin oleva David Popa, joka on maalannut varhaislapsuudestaan asti: ”Kun olin pieni, taiteilijaisäni kehotti minua maalaamaan ihmisiä. Hän rohkaisi minua siihen, sillä haasteellisuudesta huolimatta muotokuvien kautta pystyy ilmaisemaan syviä tunteita.” Töiden taustalla olevat ihmiset ja aiheet tulevat usein Popan omasta elämästä. Hän maalaa mielellään asioita, jotka koskettavat hänen omaa elämäänsä kullakin hetkellä. Hallintokadun muraali esittää naista, joka pitää sylissään lasta. Työllään hän halusi ilmaista tuntemuksia ja hetkiä, joihin järvenpääläiset voisivat samaistua. Toisaalta aihe on myös lähellä taiteilija omaa elämää; Popa ja hänen vaimonsa odottavat perheenlisäystä, mikä saattaa ainakin alitajuisesti vaikuttaa siihen, millaista taidetta on miellyttävä tehdä.

David Popa Hallintokadulla 10.7.2017

Hallintokadun muraalissa näkyy Popan inspiroituminen skandinaavisesta tyylistä. Hallintokadun teos tulee olemaan yksi monista hänen töistään, joissa tavoitellaan ”urban-natural” -tunnetta ja estetiikkaa. Popa kertoo inspiroituvansa usein silloin, kun hän ei löydä muita kanavia tunteilleen; silloin hän maalaa. Muita tärkeitä inspiraation lähteitä ovat hänen läheisensä, joita useat hänen teoksensa esittävätkin. Merkittävin muusa on tietysti hänen oma vaimonsa: ”Olen taiteilija ja rakastaja. Suurimman osan ajasta vietän vaimoni kanssa unelmoiden löytäväni uusia taiteellisia avaruuksia.”

Suomeen Popan on saanut jäämään rakkaus ja taide. Hän on muuttanut tänne heti valmistuttuaan taidekoulusta, ja viime vuonna hän meni naimisiin suomalaisen vaimonsa kanssa. Mestariasuntojen kanssa yhteistyö alkoi, kun Mestariasunnoilta huomattiin hänen teoksensa purkutaideprojektissa. Yhteistyö on sujunut hyvin ja ilmatkin ovat taiteilijaa suosineet. Asukkailta on tullut tähän mennessä vain positiivista palautetta. Muraali valmistuu tällä viikolla.