Mestariasuntojen tuore isännöitsijä Virpi Turtio nauttii työstään, mutta myös vapaa-ajastaan. Melkein päivittäin hän hoitaa asioita ja esittelyjä kiinteistöissä sekä tapaa asukkaita.  Työpäivän jälkeen hän palaa rakkaan harrastuksensa, puutarhanhoidon piiriin. Verkkosivutoimittajamme kävi katsomassa mitä Virpi oikein siellä kotipuutarhassa puuhailee. Kotiportillaan Virpi kertoi, että kiinnostus kasveihin heräsi jo alakouluaikana, jolloin hän hankki niin paljon viherkasveja kotiinsa, että vanhemmat kielsivät hankkimasta lisää.  – Hankin niitä kuitenkin salaa viikkorahoillani ja jännitin jäänkö kiinni. Nykyään ei onneksi tarvitse jännittää, puutarhanhoito toimii mainiona vastaparina työnteolle.
Ulkopuutarhanhoito starttasi vauhdilla noin 10 vuotta sitten, jolloin Virpi muutti nykyiseen asuinpaikkaansa. Suurehkolle pihalle onkin rakentunut varsin monimuotoinen puutarha. Puutarha koostuu erilaisista rakennelmista, koristekasveista ja kukista, hyötyviljelmistä, kasvihuoneesta ja kahdesta lammesta. Hyötypuutarhassa kasvavat mm. vadelmat, mesimarjat ja tyrnimarjat, juureksia ja muita perinteisiä kasviksia unohtamatta. Kaikki kasvihuoneen kasvit on kasvatettu siemenestä. Kasvihuoneessa kasvaa monipuolisesti mm. tomaatteja, kurkkuja, chilejä ja tänä vuonna Virpi on kokeillut jopa melonin kasvatusta.

tomaatteja

Koristekasvien ja kukkien suhteen Virpin tavoitteena on ollut jatkuvasti kukkiva puutarha. Tänä vuonna kuiva kesä on hiukan asettanut haasteita tavoitteelle, mutta vierailun aikana puutarha kukki täydessä väriloistossa.

kukkia

Virpin Rymy-koira on myös avulias assistentti, joka vartio tarkkaan puutarhuria työssään. Ihasteleeko hännänheiluttaja myös emäntänsä lempikukkia syysleimuja, joita kukkii eri väreissä ympäri puutarhaa?

Virpi Turtio

Mestariasuntojen innokkaille kotipuutarhureille Virpillä on myös hyviä vinkkejä. – Perennoita ja muita kasveja on kiva vaihtaa ja jakaa ystävien kanssa.
Puutarhanhoitoa hän suosittelee kaikille mukavana harrastuksena.
– Siinä ollaan luontoa lähellä ja oman kädenjäljen näkeminen kauniina kesä- ja syysiltoina tuottaa mielenrauhaa. Lisäksi harrastus on siinä mielessä ympärivuotista, että talvella aika menee kuin siivillä uusia puutarhajuttuja suunnitellen.