Pajalaan valmistuvassa uudessa mestarikohteessa Pajalankurjessa vietettiin tänään harjannostajaisia. Tapahtuma alkoi työmaavierailulla kiinteistössä. Pajalankurki on yhdeksänkerroksinen kerrostalo, jossa on yhteensä kahdeksan asuinkerrosta ja 69 asuntoa. Kohteesta on varattu 55% asunnoista yli 55-vuotiaille ja se on uusien mestarikohteiden tapaan energiatehokkaita ratkaisuja sisällään pitävä rakennus.

Pajalankurki on myös yhteistoimintamallilla toteutettu rakennus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kohteessa käytettyjä suunnitteluratkaisuja ja toteutustapoja kehitettiin hankeen aikana urakoitsijan, tilaajan ja muiden toimijoiden kanssa yhdessä laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Malli perustuu kumppanuuteen, ja vaikuttaa esimerkiksi rakennuksen elinkaaren aikaisen kestävyyden ja energiatehokkuuden laatuun myönteisesti.

Työmaakierroksen jälkeen järjestettiin Järvenpää-talolla pienimuotoinen juhlatilaisuus. Puhujina paikalla olivat kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen, Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koho, Boost Brothers Oy:n asiantuntija Matti Sivunen sekä Mestaritoiminnan rakennuttajapäällikkö Jani Kervinen. Tilaisuus päättyi ruokailuun ja kahvitarjoiluun.