Ilmarinen ja Vanhustyön keskusliitto ovat jakaneet jo 11 kertaa vuoden vanhusteko -palkinnon hyvälle vanhusteolle tai hankkeelle. Palkinnon suuruus on 5 000 €.
Järvenpään eläkeläisneuvosto ja kaupunki palkitsi tänä vuonna ensimmäisen kerran vuoden
järvenpääläisen ikäteon. Palkinnon suuruus on 500 €. Kilpailuun osallistui seitsemän ehdotusta.

Palkinto myönnetään järvenpääläiselle henkilölle tai yhteisölle, joka on myönteisellä tavalla edistänyt ikäihmisten asemaa, kehittänyt toimivan mallin, menetelmän tai muulla tavoin edesauttanut ikääntyneiden hyvinvointia.

Palkinnon saajan valinnassa huomioidaan myös teon tai hankkeen ajankohtaisuus, innovatiivisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Palkinto myönnetään hakemusten perusteella ja palkittavan Ikäteon päättää puolueeton raati. Palkinnon saajan toivotaan käyttävän palkintosumman hankkeisiin, joilla edelleen edistetään ikäihmisten elämänlaatua.

Pääpalkinnon voittivat Spesian datanomiopiskelijat ikäihmisille suunnatulla digi–opastustoiminnalla. Järvenpään Mestariasunnoille myönnettiin Järvenpään kunniamaininta hankkeesta, jossa rakennetaan hissit kahteen ikäihmisten asuttamaan hissittömään kerrostaloon. Mestariasuntojen kunniamaininnan vastaanotti asiakkuusjohtaja Nina Silvonen.

Valinraatiin kuuluivat kaupungin ja eläkeläisneuvoston edustajat.