Aurauskaluston liikkeellelähdön määrittelee lumen tai loskan määrä. Tyypillisenä talvena aurauskalusto kulkee kohteissa keskimäärin 14 kertaa, mutta tämä vaihtelee talvesta riippuen. Joskus aurauksia tehdään useampi saman vuorokauden aikana, sataneen lumimäärän toimiessa perusteena. Myös hiekoitustyöt ovat osa talvista väylähuoltoa. Hiekoituskertoja oli viime talvena 46 kappaletta.

Mestariasuntojen 60 kiinteistön aurauksia hoitaa parhaimmillaan kahdeksan aurauskonetta. Ne kulkevat reittinsä varrella toki myös muiden kaupungin kohteiden, kuten päiväkotien, kautta. Mestaritalkkarien vastuulla on kohteiden portaiden edustat ja muut kriittiset alueet, joihin koneilla ei pääse. Jotta auraukset ja hiekoitustyöt sujuisivat mahdollisimman ripeästi, älä seisota autoa kulkuväylillä. Myöskään polkupyöriä, pulkkia ja muita tavaroita ei saa jättää väylille lojumaan.

Mikä osa lumitöistä on asukkaan vastuulla?

Rivitaloissa ja omakotitaloissa omat pihat ja omien ovien edustat asukkaiden omalla vastuulla.  Kaikkien kiinteistöjen parkkiruudut ovat samoin asukkaan omalla vastuulla. Lumet voi kolata tai lapioida tyhjiin paikkoihin nurmikoille tai ovien molemmin puolin, mutta ei väylille. Omat parkkiruudut tulee puhdistaa riittävän pitkälle autojen taakse, ettei jää lumivalleja naapureiden haitaksi. Kaikissa yhtiöissä on varastossa lumityövälineitä, kuten kolia ja lapioita yhteiseen käyttöön. Välineet palautetaan varastoon käytön jälkeen. Joissakin pahaksi äityneissä tapauksissa voidaan parkkipaikka pyytää tyhjentämään kokonaisuudessaan ja sen jälkeen auraamaan kerralla, mutta päävastuu parkkiruutujen lumitöistä on ruutua hallinnoivalla asukkaalla.

Näillä ohjeilla pääset varautumaan valkeisiin talvipäiviin. Asiakaspalveluun voi aina antaa myös palautetta kehittämisen tueksi.