Perjantaina 25.5.2018 vietettiin Lepolan Timantin harjannostajaisia. Järvenpään Mestariasunnot Oy:n toteuttama Lepolan Timantti on ensimmäinen asuinrakennushanke, joka toteutetaan vanhan maatalousnormaalikoulun alueelle sen ollessa Järvenpään kaupungin omistuksessa.

Harjannostajaiset aloitettiin työmaavierailulla, jonka aikana vieraat pääsivät tutustumaan kohteen monipuolisiin rakennuksiin ja huoneistoihin. Hanke on toteutettu yhteistoimintamallilla ja pääurakoitsijana toimii Varte Lahti Oy. Keskeisenä rakentamisen ja rakennuttamisen teemana on korkea rakentamisen laatu ja koko elinkaaresta tulevien kustannusten huomioiminen sekä käyttökustannusten optimointi ja minimointi. Mestariasunnot Oy on ollut aktiivisesti mukana koko hankkeen ajan. Mestaritoiminta Oy toimii rakennuttajakonsulttina kohteessa. Projektinjohtorakentamisen erityinen hyöty tulee kaikkien projektin osapuolten paremmasta yhteistyöstä. Keskeisenä teemana on korkea rakentamisen laatu ja koko elinkaarta koskevien kustannusten huomioiminen. Myös loppukäyttäjien toiveet on otettu huomioon suunnittelun ja toteuttamisen aikana. Tuloksena on korkealaatuinen hanke ja merkittävät säästöt sekä rahallisesti että ajallisesti.

Varsinainen harjannostajaistilaisuus vietettiin Ratsastuskeskus Ainossa juhlapuheiden kera. Tervehdyksensä lausui Mestariasuntojen ja Mestaritoiminnan toimitusjohtaja Veikko Simunaniemi, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu, ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti, sekä rakentamiseen osallistuneita ammattilaisia Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kohon puheenvuoron alustamana. Tilaisuudessa nauttittiin loppuksi maittavaa lohikeittoa.

Lepolan Timantti on toteutettu vaativan kulttuurihistoriaa kunnioittavan asemakaavan hengessä siten, että rakennukset sopeutuvat alueen kulttuurihistorialliseen Tuusulanjärven rantamaisemaan. Kohde valmistuu aikataulussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa elokuussa.