Järvenpään Mestariasunnot Oy järjesti torstaina 14.9. lehdistötilaisuuden, jossa esiteltiin energiatehokkaiden rakennusten toimivuutta kosteusteknisestä näkökulmasta.

Tilaisuuden avasi Järvenpään kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen kertomalla yleisesti kaupungin rakennustilanteesta. Järvenpää on vahvasti kasvava kaupunki, ja kasvun ennustetaan jatkuvan lähivuosina siten, että 50 000 asukkaan rajapaalu rikkoutuu vuonna 2020. Mestariasunnot ja Mestaritoiminta ovat olleet vahvasti Järvenpään kehityksessä mukana huolehtimalla vuokra-asuntojen ja julkisten kohteiden rakentamisesta.

Energiakulutuksesta suuri osa käytetään rakennuksissa. Energiatehokas rakentaminen vähentää päästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta. Mestariyhtiöt ovat edelläkävijöitä energiatehokkaassa rakentamisessa: Mestariasunnot on rakennuttanut Suomen ensimmäisen nollaenergiatalon, Suomen ilmastoystävällisimmän kerrostalon ja Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn kerrostalon.

Energiatehokas rakentaminen edellyttää mm. tavallista suurempia eristepaksuuksia, joiden on ajateltu olevan riski kosteuden tiivistymiseen ja mahdollisiin sisäilmaongelmiin. Tämän takia Mestariasunnot yhdessä Boost Brothersin kanssa tekivät useamman vuoden kestävää tutkimusta energiatehokkaiden rakennusten rakenteiden toimivuudesta. Tutkimuksessa kerättiin vuosien ajan dataa rakenteiden kosteudesta ja lämpötilasta. Tutkimuksessa ei havaittu viitteitä kohonneista kosteuspitoisuuksista tai mikrobivaurioista. Tutkimus osoitti energiatehokkaiden kohteiden seinärakenteiden toimivan suunnitellusti.

Lue lisää lehdistötiedotteesta>