Elokuun viimeinen viikonloppu huipentuu monilla paikkakunnilla kesän mökkeily- ja veneilykauden päättäviin venetsialaisiin. Venetsialaisia vietetään yhdessä ystävien ja perheen kesken nauttien satokauden herkuista ja mukavasta seurasta. Kodit, pihat, mökkien rannat ja veneet saavat juhlatunnelman värikkäistä valoista ja kynttilöistä, joita käytetään perinteisesti juhlien koristeluun. Monissa paikoissa järjestetään myös ilotulitus juhlan kunniaksi.

Ilotulitteita yötaivaalla

Veden, tulen ja valon juhla

Venetsialaiset on alun perin lähtöisin nimensä mukaisesti Italian Venetsiasta, jossa karnevaalia juhlittiin näyttävin ilotulituksin. Karnevaali on ennen kaikkea veden, tulen ja valon juhla. Suomeen venetsialaiset rantautuivat 1800-luvun puolivälissä, ja niistä on muodostunut monilla paikkakunnilla kesän päättävä perinne. Myös Järvenpäässä vietetään venetsialaisia monissa paikoissa. Tuusulanjärvi kauniine ympäristöineen tarjoaa upeat puitteet elokuisille juhlille.

Suomalainen järvimaisema ilta-auringossa

Järjestäkää juhlat naapureiden kesken

Venetsialaiset on oiva syy koota naapurit yhteen. Järjestelyt onnistuvat lyhyessäkin ajassa, kun kaikki osallistuvat pienellä panostuksella. Esimerkiksi nyyttärit on helppo ja rento tapa järjestää mukavat venetsialaiset yhdessä naapureiden kesken. Voitte myös somistella pihan ja juhlapaikan juhliin sopivilla koristeilla. Näin jokainen pääsee osallistumaan ja saatte mukavaa yhteistä tekemistä. Aurinkoista kesän päätösjuhlaa!

Iloisia ihmisiä ruokailemassa pihapöydän äärellä